1:a pris: Violeta Peulic

Rudbeckianska gymnasiet i Västerås.

(roman: I min ungdom speglade jag mig ofta)

Prismotivering:

Med drivet och varierat uttryckssätt och fint valda citat beskriver uppsatsförfattaren huvudpersonens intensiva kamp för att hantera och frigöra sig från sina plågsamma nattliga drömmar om det förflutna tills de till slut förenas med det som kallas verklighet.

2:a pris: Nora Börjesson

Gullmarsgymnasiet i Lysekil

(roman: Fallet Lillemor Holm)

Prismotivering:

En mycket personlig och engagerad framställning med gott språk. Uppsatsförfattaren jämför sitt tidigare intresse för romantiska komedier och personskildringarna där med hur ”den verkliga människan” hos Evander skildras och konstaterar med många olika exempel hur komplexa mänskliga karaktärer och relationer är.